RU
 

Крим передав у власність РФ ділянку коси Тузла

Корреспондент.net,  17 квітня 2018, 23:42
0
780
Крим передав у власність РФ ділянку коси Тузла
Фото: most.life
Роботи на автодорожній частині Керченського моста на початку острова Тузла

Передача в федеральну власність Росії ділянки Тузлинської коси, що належить Криму, пов'язана з будівництвом моста через Керченську протоку.

"Уряд" анексованого Криму у вівторок, 17 квітня, передав у власність РФ ділянку коси Тузла, по якій проходить міст через Керченську протоку, повідомило РИА Новости.

"Здійснити безоплатну передачу з власності республіки Крим в федеральну власність земельної ділянки площею 6530 квадратних метрів з кадастровим номером 90:19:010119: 62, категорія земель - землі населених пунктів, з видом дозволеного використання земельної ділянки - транспорт, розташованої за адресою: Республіка Крим, м. Керч, Коса Тузла", - йдеться в рішенні "Ради міністрів" півострова.

"Глава" республіки Сергій Аксьонов заявив, що передача в федеральну власність ділянки Тузлинської коси є чисто технічним питанням, пов'язаним з будівництвом моста через Керченську протоку.

За даними Кримінформа, вся коса Тузла входить в зону транспортної безпеки Кримського моста і її землі будуть передані у федеральну власність Росії.

Рух Керченським мостом планують розпочати в травні

Як повідомляв Кореспондент.net, у 2016 році острів Тузла в анексованому Криму відвідав президент Росії Володимир Путін.


Нагадаємо, в кінці вересня 2003 року Росія в односторонньому порядку, без повідомлення України, розпочала будівництво дамби від російського Таманського півострова до українського острова Коса Тузла в Керченській протоці.

Україна кваліфікувала дії Росії як недружній акт. Будівництво дамби було припинено 23 жовтня в 102 метрах від держкордону України за домовленістю президентів двох країн.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияКрымКерченский пролив
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі