11:58 20.01.2021

Врятовані українські моряки з суховантажу Arvin прибули до Одеси - МЗС

1 хв читати
Врятовані українські моряки з суховантажу Arvin прибули до Одеси - МЗС

Врятовані із затонулого в неділю біля берегів Туреччини судна Arvin українські моряки прибули в середу до Одеси, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"За сприяння українського посольства врятовані українські моряки суховантажу Arvin повернулися до України. Сьогодні вранці вони прибули до Одеси", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, доля трьох українців залишається невідомою.

"Берегова охорона і ВМС Туреччини продовжують пошукову операцію. Пошук ускладнюють погані погодні умови. Планується залучення водолазів для дослідження затонулого судна. Наші дипломати взаємодіють із турецькою владою в рамках з'ясування всіх обставин аварії", - зазначив спікер.

Раніше повідомлялося, що 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно Arvin (номер IMO: 8874316, прапор Палау). На борту судна перебували 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України і двоє громадян РФ. Під час пошуково-рятувальних робіт було врятовано шістьох членів екіпажу (п'ятьох громадян України та одного громадянина РФ), а також знайдено тіла трьох загиблих (із них двоє громадян України). Врятованих було госпіталізовано, але до ранку вівторка вже всіх виписано. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія Arvin Shipping LTD. За попередньою інформацією, зазначена морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА