Чи варто вкладатися в хрущовки і сталінки - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи варто вкладатися в хрущовки і сталінки - думка експерта

Нерухомість
6161
Працездатне населення готове платити більше за комфорт.
Про це розповів віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал на вебінарі FinUpdate: Інвестиції в нерухомість.
“Більше того, народ готовий переплачувати за наявність в житловому комплексі або будинку певного ряду сервісів. Населення готове заплатити за дизайнерські рішення і саме наповнення квартири, архітектуру і базовий набір сервісів – це те, що буде користуватися попитом завжди”, – розповів він.
На його думку, саме ці показники формуватимуть цінову політику на нерухомість в найближчі кілька років.
Також експерт відповів на запитання, чи варто вкладатися в хрущовки і сталінки. Він вважає, що оцінка будь-якої нерухомості завжди залежить від основного критерію – її розташування.
“Моя думка – будь-яка хрущовка, розташована, приміром, на бульварі Лесі Українки в Києві, буде вище оцінюватися, ніж новобудова в спальному районі. Але все залежить від того, як ці будинки обслуговувалися і в якому стані вони на сьогодні”, – заявив він.
За його словами, умови утримання будинку – найважливіший пункт, оскільки в багатьох сучасних будинках ситуація з утриманням значно погіршилася за рік.
“Завжди є співвідношення “Ціна – якість”, але крім ціни варто звертати увагу на те, ким цей будинок обслуговується, чи проводяться планові перевірки. Стани будинків, під’їздів, ліфтів – це другий за важливістю критерій після ціни”, – розповів Анатолій Топал.
Ситуація в світі показала, що те, що буде з цінами в світі завтра-післязавтра – це на рівні ворожіння на кавовій гущі.
Якщо говорити про розподіл попиту на нерухомість, то все частіше експерти відзначають той факт, що люди готові більше платити за більш комфортне і якісне житло.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас