Тепловики можуть виявитися без палива вже цієї зими, - Центр Разумкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тепловики можуть виявитися без палива вже цієї зими, - Центр Разумкова

Енергетика
886
Влада зволікає з проведенням фінансового оздоровлення на ринку природного газу та теплоенергії, що може призвести до того, що підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) можуть виявитися без коштів для закупівлі палива вже в цей опалювальний сезон. Про це UBR.ua розповів провідний експерт з енергетичних питань Центру Разумкова Максим Білявський.
За його словами, крім опитування українців на предмет їхнього очікування від проходження нового опалювального сезону, Центр Разумкова провів зі свого боку експертний аналіз ситуації на ринку природного газу і пов’язаного з ним ринку теплової енергії, щоб оцінити потенційні ризики в найближчі місяці.
“Необхідно шукати інші механізми. Якщо є заборгованість, необхідно розглядати кілька варіантів реструктуризації цієї заборгованості”, – вважає Білявський.
За словами Білявського, експерти дійшли висновку, що реальних кроків для оздоровлення на ринку природного газу подібних до тих, що були проведені на ринку електричної енергії, не зроблено.
“На сьогоднішній день реальні кроки ми бачимо тільки на ринку електричної енергії. Що стосується ринку природного газу, який поєднаний з ринком теплової енергії, тому що тепло виробляється з природного газу, то будь-яких зрушень, які були націлені на оздоровлення галузі, на фінансове оздоровлення учасників ринку, ми не спостерігаємо”, – акцентує Білявський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас