20:55 01.08.2018

Рубан хотів укласти угоду зі слідством і "формально" визнати свою провину, але тепер це неможливо - адвокат

2 хв читати

 Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан хотів піти на угоду зі слідством і визнати свою провину з метою подальшого свого обміну на утримуваних бойовиками "ДНР" двох українських військовослужбовців, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на його адвоката Валентина Рибіна.
"Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратури про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини", - наводить у середу слова адвоката видання.
В.Рибін стверджує, що В.Рубан "формально був готовий визнати свою провину, головною метою ставлячи повернення до України військовослужбовців України".
"Я з самого початку говорив про те, що "ДНР" готова запропонувати двох військовослужбовців Збройних сил України в обмін на Володимира Рубана", - зазначив захисник.
Однак, за його словами, на наступний робочий день після подання цієї заяви в прокуратуру, їм надали доручення про завершення досудового розслідування, і оскільки наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.
"Тобто ми вже йдемо до суду і там у суді вже розглядатимемо це провадження", - уточнив В.Рибін, наголосивши, що в суді його підзахисний вже не визнаватиме провину.
"У мене є достатньо матеріалів ... Якщо так себе поводить орган досудового розслідування і влада, значить, ми домагатимемося виправдувального вироку", - додав адвокат.
В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.
Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.
За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".
9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана і згодом кілька разів продовжував запобіжний захід.
1 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури повідомили, що правоохоронці завершили розслідування у справі В.Рубана і народного депутата України Надії Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА