День фінансів, 7 жовтня: закон про мікрокредити, податок на Facebook від нардепів, 45 тис. на хворого COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 жовтня: закон про мікрокредити, податок на Facebook від нардепів, 45 тис. на хворого COVID-19

453
У середу, 7 жовтня, торкнемося теми повної вартості мікрокредитів, і ціну, яку платить держава за лікування кожного пацієнта з COVID-19.
Добре, коли все видно сповна. Зеленський підписав закон, що зобов’язує фінансові компанії розкривати повну вартість кредитів в сумі менше мінімальної заробітної плати (на сьогодні – 5 тис. грн) і з терміном до одного місяця. Фінансові компанії будуть зобов’язані вказувати реальну річну процентну ставку за мікрокредитами, яка включає всі без винятку витрати клієнта. У тому числі і в рекламі. Вказувати процентні ставки на рівні 0% або 0,01%, які можуть діяти протягом короткого пільгового періоду, буде заборонено.
Відгуки і пропозиції йдуть в онлайн. Набрав чинності наказ, який скасовує обов’язковість ведення Книги відгуків і пропозицій. За рік витрати на ведення Книги обходилися підприємцям в 44 млн гривень. Зараз залишати свої відгуки можна через “гарячу лінію”, електронне та класичне листування або соціальні мережі. Також споживачі можуть звернутися до Держпродспоживслужби за захистом порушених прав.
45 тис. грн на одного. За словами глави МОЗ Максима Степанова, лікування одного пацієнта з тяжким перебігом хвороби COVID-19 коштує від 45 тисяч гривень. Саме такі кошти МОЗ спрямовує до медичних установ, де лікують хворих. Міністр також зазначив, що до тарифу, який перераховують лікарням, включено кілька позицій.
Конвертцентр з оборотом 15 млрд грн. СБУ припинила в Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував оборот коштів на понад 15 мільярдів гривень.
День фінансів, 7 жовтня: закон про мікрокредити, податок на Facebook від нардепів, 45 тис. на хворого COVID-19
Центр функціонував протягом 2019-2020 років. Організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, в тому числі державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.
До речі, про шахраїв. “Нова пошта” припиняє надання послуги “Сейф-сервіс”. Ця послуга працювала так: продавець замовляв послугу через мобільний додаток або бізнес-кабінет. При цьому грошові кошти за товар не йшли відразу на рахунок продавця, а резервувалися. У компанії зазначили, що цим стали зловживати шахраї.
Податок на Facebook і не тільки. До Ради внесли законопроект, який вводить 20%-вий податок для цифрових послуг зарубіжних компаній. Він торкнеться більшості іноземних сервісів, якими користуються українці. Автори проекту наводять приклад країн ЄС і Росії. Зазначимо, в останній з 1 січня 2017 року працює ПДВ для таких послуг. Відтоді платниками ПДВ в РФ зареєструвалися Apple, Google, Microsoft, Netflix, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас