День фінансів, 16 липня: 20 тис. на день, хлорка і Coca-Cola, гвинтокрили за € 555 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 липня: 20 тис. на день, хлорка і Coca-Cola, гвинтокрили за € 555 млн

857
Друзі! Перед тим, як перейти до новин, хочемо поділитися з вами знаннями. Finance.ua постійно заглиблюється у світ бізнесу, грошей і успіху. Щоранку редакція йде на роботу з місією – допомогти вам здобути усе вищесказане. Це не означає, що у нас є можливість роздати гроші, або спонсорувати чийсь бізнес. Ні. У наших руках те, що допоможе вам заробляти – інформація.
Тому ми вирішили надавати кожному читачеві у понеділок не тільки підсумкову картину дня, але і ще один бонус – коротку розшифровку бізнес-термінів. Навіщо? Припустимо, ви тільки почали знайомитись з економікою, або працювати у великій компанії, вирішили відкрити свою справу. Занурюєтесь у світ термінів, адже більшість партнерів ведуть з вами переписку і телефонні переговори. З тим чи іншим терміном до вас звертається начальник … Знання бізнес-термінів дасть змогу набагато швидше розуміти суть розмови, яка може вплинути на подальші справи, і в підсумку на ваше матеріальне благополуччя. Приступимо:
Емісія. Про нову 20-ку і копійки.
В Україні з обігу поступово виводять монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок (куди подіти монети). А НБУ «попереджає» про нову 20-ку. Тому дебютний термін дня від Finance.ua – “Емісія грошей”.
Що це?
Випуск в обіг нових грошей. Веде до збільшення грошової маси в обігу. Може бути як готівковою, так і безготівковою. Довгий час емісія грошей була монополією держави, але з розвитком банківської системи комерційні банки почали випускати і кредитні гроші (чеки, векселі). Державну емісію грошей називають бюджетною, або казначейською. Банківську – кредитною.
Навіщо вона?
Держава випускає нові гроші для фінансування своїх витрат (дефіцит бюджету), з метою заміни зношених банкнот. Банки – видаючи кредити.
До інших новин:
55 за 555. Airbus поставить гвинтокрилів в Україну на суму € 555 млн. МВС і корпорація Airbus Helicopters підписали угоду. Гвинтокрили використовуватимуть для поліції, Нацгвардії, прикордонників і Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Куди доходи? В ефірі телеканалу “Київ” мер столиці Віталій Кличко намагався пояснити, на що витратять доходи від підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті Києва. Ось, що з цього вийшло. Мер також встиг пояснити, як довго будуть ремонтувати Шулявський міст.
Хлорка. Carlsberg. Coca-Cola. З самого ранку заступник директора Європейської Бізнес Асоціації поскаржилася, що “Carlsberg Ukraine”, “Coca-Cola Ukraine” та “PepsiCo” змушені призупинити виробництво в зв’язку з припиненням роботи заводу “Дніпроазот” (припинив свою роботу 15 червня в зв’язку зі збитковістю). Підприємство було виробником і постачальником рідкого хлору і соляної кислоти, які необхідні для очищення води. Вже ближче до вечора Carlsberg Ukraine запевнили, що не будуть зупиняти виробництво. Кажуть, що знайшли заміну.
20 тис. в день. Далеко не кожен в Україні може похвалитися таким заробітком. А інспектор Одеської митниці зміг (правда, в СБУ проти). Ось його історія.
Кому газу? В Україну прибув другий за всю історію танкер з газом для автомобілів. Доставили майже 2,2 тис. тонн імпортного скрапленого природного газу. Це перша в 2018 році партія імпортного скрапленого газу та друга поставка за всю історію існування Одеського порту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас