13:17 12.11.2020

Під час головування Литви в Раді Євросоюзу у 2027 році ЄС уже міг би оголосити Україну кандидатом на членство - посол Литви

2 хв читати
Під час головування Литви в Раді Євросоюзу у 2027 році ЄС уже міг би оголосити Україну кандидатом на членство - посол Литви

Під час другого головування Литви в Раді Європейського Союзу, яке відбудеться в 2027 році, Євросоюз уже міг би оголосити Україну кандидатом у члени ЄС, повідомив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас.

"Основна мета ініціативи екс-прем'єра Андрюса Кубілюса "Україна-2027" - допомогти об'єднати зусилля країн-членів та установ ЄС для допомоги Україні у виконанні реформ і водночас забезпечити прозоре використання інвестицій, сприяти більш швидкому зростанню її економіки. Під час другого головування Литви в Раді ЄС, яке відбудеться в 2027 році, Європейський Союз уже міг би оголосити Україну кандидатом у ЄС", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Сарапінас наголосив, що це прекрасна перспектива для мобілізації України у виконанні подальших демократичних реформ.

"Без сумніву, це амбітний план. Щоб він здійснився, для України важливо закріпити успіхи і надалі рішуче виконувати реформи, а для ЄС - усіляко і послідовно підтримувати європейський вибір України", - додав він.

Посол зазначив, що в середині 2021 року у Вільнюсі планується організувати четверту конференцію реформ в Україні, яка сприятиме зміцненню процесу реформ.

"Перед Україною стоїть складне завдання: одночасно вирішувати проблеми з окупацією Криму та частини Східної України і виконувати структурні реформи. Крім того, як і іншим країнам, вам необхідно боротися з пандемією COVID-19. Незважаючи на ці виклики, Україна зробила величезний крок у виконанні важливих реформ", - вважає він.

Сарапінас зазначив, що Литва послідовно підтримує незалежність і територіальну цілісність України.

"Я люблю казати, що підтримка України Литвою - це аксіома", - наголосив дипломат.


Повний текст інтерв'ю з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА