20:05 22.03.2022

Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів у об'єкти інфраструктури, зокрема з території Білорусі

2 хв читати
Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів у об'єкти інфраструктури, зокрема з території Білорусі

На двадцять сьому добу російського військового вторгнення в Україну ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів із використанням засобів повітряного нападу по об'єктам військової та цивільної інфраструктури у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник здійснив понад 80 літаковильотів, зокрема 29 з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території республіки білорусь. До нанесення ударів по об’єктах залучались літаки бомбардувальної, штурмової та винищувальної авіації. З метою ведення повітряної розвідки об’єктів на території України ворог задіяв п’ять літаків-розвідників", - зазначається в повідомленні у фейсбук.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах кораблі військово-морського флоту російської федерації виконують завдання у визначених районах Чорного моря. У північно-східній частині Азовського моря для підтримки дій наземного угруповання окупаційних військ продовжують перебувати до 5 кораблів різних типів.

"Незважаючи на активну пропаганду, особовий склад окремих підрозділів Центрального військового округу деморалізовано через значні втрати", - зазначили в Генштабі.

Також продовжують фіксуватися випадки масової відмови військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України. За наявною інформацією, в 155-й окремій бригаді морської піхоти з початку війни близько 220 військовослужбовців відмовились брати участь в збройній агресії проти України. Всього, у період з 24 лютого цього року, загинуло близько 50 та поранено близько 110 військовослужбовців цієї частини. Також неабиякий резонанс у російському суспільстві викликає загибель в російсько-українській війні вищих та старших офіцерів.

Крім того, у противника продовжуються проблеми з тиловим забезпеченням угруповань військ на багатьох напрямках. Також окупаційні війська продовжують зазнавати втрат через неналежно організовану систему медичного забезпечення.

"Так, через несвоєчасне надання медичної допомоги, відсутність системи медичної евакуації поранених та брак медикаментів, великих втрат зазнали підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації", - закачується в повідомленні.

"Українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога, демонструючи приклади мужності та героїзму, і нищать його на всіх напрямках", - уклали у Генштабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА