«Лукойл Авіейшн» виплатить 19 млн гривень штрафу за порушення на ринку авіапального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Лукойл Авіейшн» виплатить 19 млн гривень штрафу за порушення на ринку авіапального

Фондовий ринок
145
Касаційний суд в складі Верховного Суду 5 червня остаточно підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету (АМКУ) щодо здійснення компанією ТОВ «Лукойл Авіейшн Україна» (зараз – ТОВ «АМІК Авіейшн Україна») порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг з продажу авіапального і заправки повітряних суден.
Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.
Таким чином, набрало чинності рішення Господарського суду Києва, яким було відмовлено ТОВ «Лукойл Авіейшн Україна» в задоволенні позову про визнання недійсним рішення АМКУ від 22 вересня 2015 року, яким компанію оштрафували на 18,72 млн грн.
Нагадаємо, що зазначеним рішенням АМКУ було визнано зловживанням монопольним (домінуючим) становищем дії компанії які полягали у встановленні завищеної вартості послуг з реалізації авіаційного пального в аеропортах «Харків» і «Одеса», а також надання знижок на заправку літаків окремого суб’єкта господарювання в одеському аеропорту.

Довідка Finance.ua:

  • У 2016 році ПІІ «АМІК Україна» придбала контрольний пакет акцій в компаніях ТОВ «Лук-Авіа Ойл» і «Лукойл Авіейшн Україна».
  • AMIC з травня 2015 року також ще управляє 231 АЗК і 6 нафтобаз в Україні, які раніше належали російському «Лукойлу».
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас