RU
 

Повені в Японії забрали життя 49 людей

Корреспондент.net,  6 липня 2020, 17:32
0
111
Повені в Японії забрали життя 49 людей
Фото: news.yahoo.com
На Кюсю випала найпотужніший злива за останні 10 років

Тривають пошуки ще 11 осіб, які вважаються зниклими безвісти. На допомогу рятувальникам направлені японськи військові з сил самооборони.

 
Повені та зсуви в результаті сильних зливових дощів на південно-західному японському острові Кюсю привели до загибелі, щонайменше, 49 осіб. Про це в понеділок, 6 липня, повідомило японське інформагентство Kyodo.
 
 
За його даними, тривають пошуки ще 11 осіб, які вважаються зниклими безвісти. За даними метеорологічного управління Японії, сильні зливи триватимуть на Кюсю протягом понеділка.
 
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе направив у зону стихійного лиха близько 10 тис. військовослужбовців сил самооборони для підтримки місцевим рятувальним службам.
 
Раніше влада ряду острівних префектур видала розпорядження про евакуацію близько 1,22 млн осіб, з них 950 тис. у префектурах Сага, Фукуока і Нагасакі.
 
 
Нагадаємо, проливні дощі вранці в суботу, 4 липня, випали на південний регіон Японії, а в префектурах Кумамото і Кагосіма сталася повінь. Метеорологи відзначають, що це найпотужніша злива за останнє десятиліття.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Япониянаводнение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі