RU
 

Про путч, цукерки і в'язницю. Інтерв'ю ПорошенкаСюжет

Корреспондент.net,  23 вересня 2019, 20:27
0
1047
Про путч, цукерки і в язницю. Інтерв ю Порошенка
Петро Порошенко розповів про "путч"

Петро Порошенко в інтерв'ю на власному телеканалі розповів про підсумки президентства, поразку на виборах, подальші плани і багато жартував.

 
П'ятий президент України дав інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій, яке вийшло на 5 каналі, що належить Порошенкові. 
 
В інтерв'ю Порошенко багато жартував, ділився планами на майбутнє і розповідав про свою поразку на виборах.
 
Корреспондент.net зібрав головні тези.
 
Про "путч"
 
Порошенко сказав, що інформацію про грудневий "путч" повідомить народний депутат від партії Слуга народу Єлизавета Богуцька.
 
"У нас є спікер з цього приводу, Ліза Богуцька. Вона заздалегідь повідомить, коли буде путч ... не відбирайте хліб у пані Богуцької. Тому що у нас є спікер і я хотів би, щоб кожен мав свою функцію. І вона виконує те надзвичайно важливе завдання організаційного комітету путчу і вона своєчасно і заздалегідь повідомить про заходи щодо організації".
 
Відповідаючи на запитання, яким буде кодове слово для початку путчу, екс-президент сказав: "Зараз два вибори: або "цукерки Рошен", або "наколоті апельсини". Якщо почуєте, то це воно і буде".
 
З цукерок Рошен він порадив їсти Бджілку.
 
Нагадаємо, що під час першого засідання Верховної Ради 9 скликання журналісти сфотографували повідомлення депутата від партії Слуга народу Єлизавети Богуцької, яке вона писала знайомій. У повідомленні йшлося, що "на грудень Петя готує путч".
 
 
Про в'язницю
 
Коментуючи ймовірність сісти в тюрму, якщо рішення судів у справах, де фігурує Порошенко, будуть не на його користь, п'ятий президент України заявив: "Я нічого не боюся".
 
"Я не боюся нікого і нічого, моя політсила не боїться нікого і нічого у них не вийде. Я багато років був в опозиції. І ці "хлопчики" - не перші, хто хотів запроторити Порошенка... І в 2003-му, і ​​2004 роках, і коли на канал (5 канал) були "наїзди", і в 2007-2008-му, 2012-2013 роках ... Нічого у них не вийде".
 
"Це (рішення судів не на користь Порошенка) буде ударом - точно спочатку не по Порошенку. Це буде ударом по українській владі і державі Україна - щодо повернення до політичних переслідувань".
 
"Якщо це буде їхній вибір - поборемося ... У нас є достатньо механізмів захисту".
 
Про Сенцова
 
"Перше обговорення прізвища Сенцова було через два тижні після його незаконного арешту, я хочу зазначити, що тоді були затримані два російських журналісти, в червні 2014 року. І Путін під час розмови задав це питання, і я кажу: "Відпускаєте Сенцова і тих, кого затримали, я відпускаю журналістів". Путін наголосив: "Так, я готовий, але прошу зробити перший крок. Ви відпускаєте наших журналістів, і ми негайно розглянемо питання із Сенцовим".
 
"Це дуже добре і на всі п'ять років навчило, як треба ставитися до таких обіцянок. Було прийнято рішення звільнити цих журналістів. І після цього я дзвоню пану Путіну і кажу питання про Сенцова та інших. Він каже: "Та почекайте, мені принесли документи, це терористи".
 
"Путін розглядав заручників як розмінну монету, якою він купував можливе скасування санкцій, або якою він намагався підтримати когось, наприклад Медведчука, або вдарити по комусь, наприклад по Порошенкові".
 
Відповідаючи на запитання, чому обмін відбувся зараз, Порошенко висловив думку, що "далі тягнути не було сенсу".
 
 
Про формулу Штайнмаєра
 
"Ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі. Немає угоди Штайнмаєра. Ніякої формули Штайнмаєра, нібито з кимось узгодженої, не існує".
 
"Я хочу вам розповісти, я вперше це розповідаю, про останню зустріч в Берліні з Путіним, Меркель, французьким президентом і вашим покірним слугою. Коли Путін сказав: " У нас є формула Штайнмаєра, написана Лавровим".
 
Я кажу: "Вибачте, ось маємо лист двох міністрів закордонних справ Франції і Німеччини пана Штайнмаєра, де вони викладають, що це - формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться". Він, Путін, бере цю форму, читає і говорить: "Ні, це зовсім не те, у нас написав Лавров формулу Штайнмаєра".
 
Я кажу: "Вибачте, ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим більше, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр і ви можете його запитати, пане Путіне". "Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо ѓрунтуватися на наших пропозиціях". Ось це стиль ведення переговорів Росією".
 
Про Медведчука
 
"Жодного разу не було такого, щоб хтось звертався з проханням "У нас є обґрунтовані звинувачення щодо Медведчука", і я ніколи нікому не говорив: "Ви його не чіпайте".
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: МедведчукПорошенкопутч
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі