16:32 12.06.2019

До ВР можуть пройти п'ять партій, лідером електоральних симпатій є "Слуга народу" - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
До ВР можуть пройти п'ять партій, лідером електоральних симпатій є "Слуга народу" - опитування "Рейтингу"

П'ять політичних партій можуть пройти до Верховної Ради на дострокових виборах 21 липня, лідирує партія "Слуга народу", свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з оприлюдненими в середу результатами соцопитування, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати й визначився з симпатіями. Також наразі долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа - За життя" (10,4%), "Європейська солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) і "Голос" (6,4%).

Партію "Сила і честь" готові підтримати 4,3% респондентів, Радикальну партію - 2,5%, партію "Громадянська позиція" - 2,4%. Рейтинг інших політичних сил не перевищує 2%.

Згідно з результатами опитування, 69% висловили однозначну готовність узяти участь у голосуванні на дострокових виборах. Ще 15% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% - не голосуватимуть, 4% - не визначилися.

10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу", якщо партія, яку вони підтримують зараз, не братиме участі у виборах (так званий другий вибір). 7,8% можуть підтримати "Батьківщину", 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - "Опозиційну платформу - За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - "Громадянську позицію"; 3,1% - партію "Європейська солідарність", решту партій - менше ніж 3%.

Чверть опитаних зазначили, що планують відпустку на другу половину липня. При цьому 80% з них вважають, що зможуть проголосувати. 14% заявили, що не зможуть, ще 6% не визначилися.

Третина респондентів планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% - за кордон, 18% - ще не визначилися. Порівняно більше тих, хто планує відпочинок на другу половину липня, серед виборців партій "Європейська солідарність", "Слуга народу", а також тих, хто взагалі не має наміру брати участь у голосуванні.

Опитування проводилося 6-9 червня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА