День фінансів, 30 березня: антикризові й "антиколомойські" рішення і нові очільники Мінфіну та МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 березня: антикризові й "антиколомойські" рішення і нові очільники Мінфіну та МОЗ

924
Понеділок, 30 березня. Багато важливого відбувалося у Верховній Раді.
Антикризовий закон: що передбачається для громадян і для бізнесу. Депутати ухвалили законопроєкт № 3275 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням COVID-2019. Полегшення для бізнесу: пропонується до 30 червня продовжити мораторій на проведення неподаткових перевірок, а до 31 травня діятиме звільнення від штрафів та пені з ЄСВ. Детальніше, а також що змінилося для громадян – читайте в новині.
До речі, про коронавірус і боротьбу за економіку. Про шок пропозицій, попиту та очікувань саме детально розповіла для Youtube-каналу Finance.ua Марія Репко, заступник виконавчого директора ЦЕС (Центру економічної стратегії)
Рада призначила нових голів МОЗ і Мінфіну. Нардепи призначили Максима Степанова новим головою Міністерства охорони здоров’я, за його призначення проголосували 246 нардепів. Обрали і нового міністра фінансів. Ним став Сергій Марченко, за його призначення проголосували 256 нардепів.
Підтримали й “антиколомойський” закон. “Верховна Рада ухвалила так званий «антиколомойський» закон. Поки що тільки в першому читанні. Нагадаємо, згідно з цим законом, пропонується передбачити, що суди не можуть ухвалювати рішення, які призведуть до зупинки розпочатої процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку або ліквідації. До речі, цей закон є однією з умов МВФ.
Оновлений макропрогноз. Курс долара і ВВП. За даними Кабміну, номінальний ВВП прогнозується на рівні 4 трлн грн, зростання інфляції – на рівні 2,9%, з 5,6% до 8,7%. Середньорічний курс гривні до долара США очікується на рівні 29,5 грн. Більше цифр у інфографіці
Незаконно підвищуєте ціни? Чекайте на штраф. Запроваджується адміністративний штраф за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів, а також знижок, націнок, доплат до них під час карантину або товарів, що мають істотну соціальну значимість. Згідно з переліком Кабінету Міністрів, якщо ціна перевищила в 1,2 разу рівень ціни, який визначив уряд.
Що з ринком нерухомості? За другий тиждень карантину, 19-26 березня, кількість покупців по Україні скоротилася на 15,51%. При цьому покупці стали більш активними за зверненнями онлайн у відділи продажів забудовників по Україні. Нагадаємо, з 44 мільйонів жителів України 6 мільйонів потребують власного житла, а це майже кожен сьомий українець.
Повернутися в Україну: карта пропускних пунктів. Через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно, але в МЗС повідомили, як українці можуть повернутися додому з інших країн. Там також просять залишитися в країні вашого нинішнього перебування, якщо у вас є така можливість.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас