16:28 04.11.2020

Звільнення Трофімова - це швидше спроба перебудувати "на марші" команду президента напередодні інших серйозних викликів - радник Єрмака

2 хв читати
Звільнення Трофімова - це швидше спроба перебудувати "на марші" команду президента напередодні інших серйозних викликів - радник Єрмака

Звільнення Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента України варто розглядати не як невдоволення чи покарання, а більше як спробу перебудувати "на марші" команду президента Володимира Зеленського напередодні інших, серйозніших викликів, зазначає радник керівника ОП Михайло Подоляк.

"Я сказав би, що зараз ми підійшли до певного своєрідного вододілу. Ми закінчили один період і втягуємося в інший. Період більш жорсткий і більш конфліктний. Очевидно, що між державою як управлінськими інститутами і місцевими органами влади немає належної конструктивної комунікації. Немає виразного і перспективного діалогу. А це неправильно. Зрозуміло, що президент хоче мати максимально ефективних операційних менеджерів за ключовими напрямами. Регіональна політика - адже це також найважливіша президентська вертикаль. Сергій Трофімов якоюсь мірою недовибудував цю вертикаль. Тому і сталося звільнення", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Подоляк повідомив, що попередньо є декілька кандидатів на регіональний напрям в Офісі президента, але пріоритетним, на його думку, все-таки є кандидатура нинішнього заступника глави ОП Кирила Тимошенка.

"Він точно в матеріалі. У нього вже побудовані зв'язки з губернаторами і мерами. Він постійно в інспекційних поїздках регіонами. І, звісно ж, у першого заступника ключовим функціоналом все одно залишиться саме регіональна тематика. Це вкрай важливо", - наголосив радник керівника ОП.

Раніше президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента.

Іншим указом Зеленський призначив Трофімова своїм радником (поза штатом).

В Офісі президента Трофімов відповідав за регіональну політику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА