День фінансів, 25 травня: робота столичного метро, призупинення від IKEA, "пенсійний депозит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 травня: робота столичного метро, призупинення від IKEA, "пенсійний депозит"

1101
Понеділок, 25 травня. Тиждень розпочався (багато в чому) з хороших новин.
У Києві запрацювало метро. Але з новими правилами. Сьогодні, 25 травня уряд дозволив роботу столичного метрополітену.
День фінансів, 25 травня: робота столичного метро, призупинення від IKEA, "пенсійний депозит"
Жетонів більше не буде, щоб проїхати в метро, потрібно мати одну з електронних карток, qr-квиток або ж оплачувати поїздку через термінал. У метро розкреслили розмітку для дотримання дистанції на платформах, почали дезінфікувати поїзди.
ПриватБанк знижує процентні ставки. Кажуть, на допомогу бізнесу. ПриватБанк зрізає кредитні ставки на чверть, щоб допомогти малому бізнесу піднятися після карантину. Як зазначається, всі клієнти малого та середнього бізнесу зможуть отримати фінансування за зниженими ставками вже з 25 травня, а клієнтам, які вже користуються кредитними програмами банку, розмір кредитної ставки буде перерахований у бік зменшення автоматично.
Мінцифри відновило діалог з PayPal. Але на цьому не зупиняються. У Міністерстві цифрової трансформації України заявили про відновлення діалогу з платіжною системою PayPal щодо можливості її заходу в Україну. Також розглядається варіант заведення в Україну платіжних систем Stripe і Vapulus, щоб українці могли без посередників користуватися онлайн-маркетами, такими як Amazon.com, eBay, Etsy.
“Пенсійний депозит”. І надбавки кому за 75+. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль допускає впровадження накопичувального рівня пенсійної системи до 2021 року. За його словами, є такий варіант системи накопичення: 2% від нинішнього ЄСВ і 2% від ПДФО. “Ці 4% дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн. Це виходить такий собі пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, а другу частину може докладати сама людина”, – говорить Шмигаль. А в Мінсоцполітики анонсували надбавку до пенсії для пенсіонерів 75+. Розмір надбавки становитиме близько 500 грн.
Зміни в роботі інтернет-магазину IKEA. Сподіваємося, що тимчасові. Шведська компанія IKEA ухвалила рішення тимчасово обмежити можливість оформляти нові замовлення в українському інтернет-магазині. Як відзначили в компанії, щоб задовольнити попит і надалі відповідати високим стандартам IKEA і очікуванням клієнтів, було ухвалено рішення обробляти і доставляти вже зареєстровані замовлення і тимчасово обмежити можливість оформляти нові.
Оформлення вкладу. З відеотрансляцією і без присутності в банку. Як повідомляє пресслужба Мінцифри, незабаром банківський рахунок можна буде відкрити онлайн. Клієнт зможе повноцінно верифікувати себе в режимі відеотрансляції або з використанням системи BankID НБУ, накладаючи е-підпис на копії ідентифікаційного документа.
В продовження теми вкладів – за даними ФГВФО, станом на 1 травня 2020 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках – учасниках фонду становить 524,33 млрд грн. Це на 4 млрд грн більше, ніж минулого місяця.
До речі, на депозитах можна заробляти більше, ніж ви думаєте. Депозит в Україні залишається способом номер один для заощадження вільних коштів та отримання пасивного доходу. Але досвідчені вкладники знають, як заробляти на депозитах більше, ніж середньостатистичний клієнт. Розповідаємо кілька правил, які дозволять збільшити дохід.
Заробляти також можна на онлайн-МФО. 27 травня о 14:00 пройде безкоштовний вебінар, де ви зможете дізнатися, що таке інвестиції в МФО, приклади проєктів в Європі, підводні камені та нюанси. Зареєструватися можна за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас