Влада Данії роздасть жителям гроші через пандемію коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Данії роздасть жителям гроші через пандемію коронавірусу

Світ
669
Уряд Данії повідомив про створення комплексного плану з відновлення економіки, в якому пропонується допомогти населенню і малому бізнесу на тлі поширення коронавірусу COVID-19.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів Данії.
Загалом на підтримку економіки буде витрачено 60 млрд крон ($9,04 млрд).
Фінансування планується за рахунок відпускної допомоги, яка була заморожена, щоб працюючі отримали її при виході на пенсію.
Кожен данчанин, який працює, має отримати близько 19 000 крон допомоги, за вирахуванням податків сума складе близько 15 000 крон (майже $2300). Однак, за словами міністра фінансів Нікола Уаммена, «через технічні причини» ці кошти надійдуть на рахунки громадян не відразу, а поступово, але не пізніше жовтня.
«Данці можуть бути впевнені, що гроші прийдуть», – заявив він.
План з відновлення економіки – це результат угоди уряду і ряду партій, поступово він замінить раніше прийняті пакети допомоги, йдеться на сайті Мінфіну Данії. Угода про заходи підтримки населення і компаній була підписана 19 березня, пізніше уряд Данії ухвалив ряд додаткових заходів.
З початку березня в Данії були закриті школи, дитячі садки, ресторани, кафе і спортзали, а також істотно обмежено в’їзд для іноземних громадян. Через місяць, на початку квітня, уряд оголосив, що приступає до пом’якшення заходів, введених через коронавірус. Зокрема, з середини місяця відновили роботу дитсадки і початкові школи. Обмеження на зібрання людей в групах більш ніж 10 осіб залишалися в силі до травня.
З початку пандемії в Данії було зареєстровано 12 400 інфікованих коронавірусом, 598 осіб померли, згідно з даними Університету Джонса Хопкінса.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас