11:27 28.10.2019

Україні потрібно було триматися подалі від неофіційного оточення Трампа, вважає Єрмак

2 хв читати

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак вважає, що Україні варто було б триматися подалі від неофіційних представників президента США Дональда Трампа.

Як випливає зі статті, розміщеної у виданні The New Yorker, українська сторона намагалася знайти вихід із скрутної ситуації щодо організації зустрічі президента України та США. Зокрема з недавніх показань тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора у Конгресі стало відомо, що 29 травня Трамп пообіцяв Зеленському зустріч у Білому домі, але не призначив дати.

Після чого спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер зателефонував Єрмаку і сказав, що якщо Зеленському вдасться переконати Трампа у тому, що він вживе заходів щодо різних питань, які становлять політичний інтерес для президента США, то "ми визначимо дату візиту Зеленського до Вашингтону".

Єрмак сказав журналісту, що в Києві "намагалися не засмучувати Трампа, хоча знали, що не можемо відповісти на це питання так, щоб це задовольнило всі сторони".

"На початку серпня Єрмак і Джуліані (особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані - ІФ) вирішили зустрітися у Мадриді." Чому ми маємо покладатися на спекуляції та розмови з інших рук?". Але розмова, схоже, призвела до ще більшого замішання: Джуліані покинув нараду з враженням, що Україна продовжить розслідування у справі Байдена та ролі України в американських виборах 2016 року, а Єрмак вважав, що дав лише загальні запевнення, що нова адміністрація розглядатиме цілу низку справ у рамках свого загального антикорупційної порядку денного", - зазначає видання.

Єрмак поставив собі запитання, чи була взаємодія з такими неофіційними представниками президента США Трампа, як Джуліані, помилкою.

"Люди хотіли принести президенту хороші новини. Я зустрів Джуліані, я все владнав. Але це ніколи не було так просто. Ми мали триматися подалі", - додав він.

За словами помічника президента Зеленського, у разі, якщо у президента Трампа або інших чиновників були якісь занепокоєння, "найбільш логічним рішенням було б організувати зустріч між генпрокурором Барром (генпрокурор США Вільям Барр - ІФ) і нашим генпрокурором, на якій вони змогли б обговорити усі питання, що стосуються співпраці між США та Україною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА