10:15 25.09.2018

Кораблі ВМС України, що пройшли з Чорного моря через Керченську протоку, дійшли до Маріуполя

2 хв читати
Кораблі ВМС України, що пройшли з Чорного моря через Керченську протоку, дійшли до Маріуполя

Пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець" прийшли до порту Маріуполя Донецької області, разом з ними прибули два малі броньовані артилерійські катери P177 "Кременчук" і P178 "Лубни".

"Сьогодні, 25 вересня о 09.35, заходом морського буксира "Корець" завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗС України до порту Маріуполь", - повідомляє прес-центр командування Військово-морських сил Збройних сил України на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому у ВМС повідомили про провокації з російської сторони. "Поблизу рейду Маріуполя в районі якірної стоянки була спроба провокації з боку російського прикордонного катеру типу "Мангуст", який нещодавно вже чинив такі дії, небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони. Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитися з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" він був зупинений і недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець", - ідеться в повідомленні.

Також у прес-центрі командування спростували інформацію про нібито оплату лоцманських послуг країні-агресору. "Ніяких оплат лоцманських послуг під час руху Керченською протокою не здійснювалося", - заявили у ВМС ЗСУ.

Раніше сайт "Український мілітарний портал" повідомив, що "Донбас" і "Корець" прийшли до порту Маріуполя ввечері в понеділок у супроводі двох малих броньованих артилерійських катерів. Під час проходження через акваторію Азовського моря кораблі супроводжували російські плавзасоби, однак на великій відстані.

У повідомленні наголошується, що "Донбас" і "Корець" мають стати основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Як повідомлялося, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" Військово-морських сил Збройних сил України в неділю вдень увійшли в Азовське море, пройшовши через Керченську протоку.

Прес-офіцер ВМС ЗСУ Олег Чалик повідомив, що судна під час проходження в Азовське море не запитували в РФ дозволу на проходження через Керч-Єнікальський канал, а реалізували своє законне право на проходження. При цьому окупаційна влада Криму стверджує, що "Донбас" і "Корець" отримали в російської сторони дозвіл на прохід Керч-Єнікальським каналом, а також нібито зверталися по лоцманську підтримку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ за добу завдали ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Мінкультури не знало про існування в "Укрінформі" списків т. зв. небажаних спікерів - Карандєєв

Двоє чоловіків, які прийшли по гуманітарну допомогу, постраждали від обстрілу на Херсонщині

Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, їх насамперед розглядають виключно як громадян України - Держприкордонслужба

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА