07:16 08.09.2017

ЄС готує нові санкції проти Пхеньяна

2 хв читати
ЄС готує нові санкції проти Пхеньяна

Євросоюз введе власні "автономні" санкції проти Північної Кореї в додаток до очікуваних санкцій Ради Безпеки ООН, щоб змусити Пхеньян вступити в діалог з міжнародною спільнотою про денуклеаризації Корейського півострова, заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Ми домовилися підтримати подальші економічні обмеження, які прийме Рада Безпеки ООН щодо КНДР, а також разом забезпечити, щоб треті країни неухильно виконували всі ці рішення РБ ООН", - сказала вона в четвер увечері після неформальної наради міністрів закордонних справ країн ЄС в Талліні .

"Ми також прийняли рішення про підтримку нових санкцій РБ ООН автономними заходами ЄС", - заявила вона, зазначивши, що робота з підготовки нових санкцій ЄС почнеться негайно.

Ф.Могеріні зазначила, що весь цей тиск на Пхеньян направлено "на відкриття каналів для дипломатичного діалогу, яких зараз немає".

"Євросоюз готовий вести заслуговуючий на довіру діалог на політичному рівні, щоб прийти до повної денуклеаризації Корейського півострова", - підкреслила вона.

Глава дипломатії ЄС заявила про рішучість і єдність всіх членів Союзу в підтримці міжнародного режиму нерозповсюдження ядерної зброї, про їхню готовність активно працювати разом з партнерами в регіоні і міжнародній спільноті для досягнення цієї мети.

Ф.Могеріні не стала уточнювати, які заходи тиску на Пхеньян може зробити ЄС. Але глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель припустив, зокрема, закриття європейських портів для заходу північнокорейських судів, навіть якщо вони під іншим прапором.

ЄС може також депортувати північнокорейців, які приїхали на заробітки в Європу, тому що зароблені ними гроші живлять ядерну програму Пхеньяна. Правда, за даними з дипломатичних джерел, чисельність цих робітників становить всього близько 300 чоловік, в основному в Польщі.

На думку міністра закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, ЄС повинен "вивести на чисту воду" постачальників матеріалів, використовуваних Північною Кореєю в її ядерній програмі. У будь-якому випадку (навіть якщо такого рішення не прийме ООН) Євросоюз має намір внести Кім Чен Ина в свій "чорний список", що спричинить за собою заморожування його активів в ЄС і закриє для нього можливість навіть транзиту через територію Союзу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА