ua en ru

Окупанти продовжують просуватися до Бахмута, але темпи наступу сповільнюються, - ISW

Окупанти продовжують просуватися до Бахмута, але темпи наступу сповільнюються, - ISW Фото: окупанти продовжують просуватися до Бахмута, але темпи наступу сповільнюються (Getty Images)

Російські окупанти продовжують просуватися на південь і захід від Попасної в напрямку Бахмута. Однак темпи настання сповільнюються.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська найближчими днями спробують повністю оточити район Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Окупанти намагатимуться відвести свої сили на північ, щоб захистити наземні лінії зв'язку поблизу Ізюма.

Армія РФ у четвер, 26 травня, продовжувала наступ в районі Сєвєродонецька, найближчими днями окупаційні війська намагатимуться оточити міста Сєвєродонецьк і Лисичанськ, щоб отримати тактичну перевагу.

Російські війська намагалися взяти під контроль Устинівку, що приблизно за 15 км на південний схід від Сєвєродонецька. Українські війська зміцнили свої позиції в районі Золоте-Оріхове, де їх оточили російські війська.

Також війська РФ продовжували просування в Донецькій області на південь і захід від Попасної. Війська так званих "ДНР" і "ЛНР" стверджували, що взяли під повний контроль Світлодарськ і Мідну Руду, населені пункти на південний схід від Бахмута.

Бої тривають біля Комишувахи, Ниркового, Берестового, Білогорівки, Покровського, Клинового, Липового та Нагірного. Російські війська також провели невдалі операції в районі Донецька в районі Авдіївки і продовжували обстрілювати на північ і північний захід від міста.

Біля кордону Харківської та Донецької областей війська РФ безуспішно намагалися просунутися на південний схід від Ізюма.

В окупованих районах Південної осі (Херсонська, Миколаївська і Запорізька області) росіяни готують третю лінію оборони для зміцнення довгострокового контролю і відбивання можливих контрнаступів України на Херсон.

Як повідомлялося, російські окупанти значно посилили обстріли в Луганській області. Траса "Лисичанськ-Бахмут", по якій здійснюється евакуація, повністю прострілюється.

Раніше на цій трасі під артилерійський вогонь потрапила знімальна група AFP.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.