Китай різко скоротив імпорт золота через долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай різко скоротив імпорт золота через долар

Світ
979
За останні три місяці Китай суттєво скоротив імпорт золота. Експерти пов’язують це з тим, що Пекін хоче таким чином утримати відтік долара з країни і зміцнити національну валюту на тлі ескалації торгової війни з США. Імпортований метал оплачується саме в американських доларах, а юань останнім часом послабшав, повідомляє Reuters.
У порівнянні з попереднім роком обсяг скорочень склав близько 300-500 тонн, що еквівалентно $15-25 млрд при поточних цінах.
Слід зазначити, що КНР є найбільшим імпортером цього дорогоцінного металу в світі. У 2018-му в країну надійшло до 1500 тонн золота, що склало третину загальносвітової пропозиції. Такі обсяги споживання металу обумовлені високим попитом серед китайців на прикраси, інвестиційні злитки і монети. Основними експортерами золота в Піднебесну є Швейцарія, Австралія і ПАР.
Закуповують золото китайські банки з урахуванням щомісячних квот на імпорт, який встановлює центробанк – Народний банк Китаю. Агентство повідомляє, що з травня 2019 року квоти були істотно скорочені або не виділялися зовсім.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас