12:25 13.01.2020

Друга редакція змін до Конституції в частині децентралізації враховує зауваження юристів і може бути направлена до КС - Корнієнко

2 хв читати
Друга редакція змін до Конституції в частині децентралізації враховує зауваження юристів і може бути направлена до КС - Корнієнко

 Нова редакція змін до Конституції України в частині децентралізації враховує рекомендації профільних комітетів парламенту та юристів і може бути направлена до Конституційного Суду, вважає перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Як ми знаємо, проект № 2598 - зміни до Конституції України, що стосуються децентралізації - це друга редакція, тому що наприкінці грудня президент відкликав і вніс нову редакцію, і вона враховує багато тих моментів, про які говорили і члени комітету профільного - правової політики, і члени комітету державної влади, який другий за важливістю для цього законопроекту, і там є тепер і Київ, і Севастополь, і прибрано речі, які турбували юристів. Тому не бачимо наразі підстав не підтримувати направлення до Конституційного Суду цього проекту", - сказав Корнієнко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" нагадав, що саме Конституційний Суд визначає, чи відповідають Конституції запропоновані зміни.

Він наголосив на необхідності до місцевих виборів внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

"Що стосується змін до Конституції... Ми продовжуємо наполягати на тому, що децентралізація - це дуже важлива складова реформ... і необхідно її завершувати, і треба, щоб місцеві вибори цього року, які мають відбутися в жовтні, відбувалися вже в оновленому територіально-адміністративному устрої країни, в громадах, можливо, в округах, якщо Верховна Рада визначить таку необхідність, і, звісно, в областях ", - сказав Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА