07:33 05.09.2018

Підозрюваного у вбивстві історика Шитюка в Миколаєві заарештували на два місяці без права на заставу

2 хв читати
Підозрюваного у вбивстві історика Шитюка в Миколаєві заарештували на два місяці без права на заставу

Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві дослідника Голодомору Миколи Шитюка у вигляді двох місяців перебування під вартою без права внесення застави, повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб 25-річному жителю Миколаївської області, який підозрюється в зухвалому вбивстві керівника інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені Сухомлинського, професора Миколи Шитюка", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

В інформації уточнюється, що в одному з будинків на проспекті Центральному в м.Миколаєві, між зловмисником і потерпілим виник конфлікт, під час якого молодий чоловік схопив кухонний ніж і наніс не менше 17 ударів вченому в область шиї, спини і грудей. Від ножових поранень 65-річний чоловік помер на місці.

Раніше повідомлялося, що 1 вересня в поліцію надійшло повідомлення про те, що в квартирі на пр. Центральному знайдено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. На тілі 65-річного потерпілого експерти виявили численні ножові поранення в області шиї, спини і грудей. Ним виявився відомий учений і дослідник Голодомору М.Шитюк.

2 вересня, на підставі зібраних доказів, правоохоронцями зловмисник був затриманий. 25-річного жителя Миколаївського району правоохоронці затримали на зупинці громадського транспорту. Смертельних ножових поранень зловмисник завдав потерпілому через раптово виниклої сварки на ґрунті особистих взаємин. Йому було повідомлено про підозру за ч.1 ст.115 КК України (Умисне вбивство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 15 років до довічного ув'язнення.

3 вересня в. о. начальника Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Віктор Прокудін повідомив, що підозрюваний у вбивстві вченого і дослідника Голодомору М.Шитюка виявився його далеким родичем.

"Встановлено, що до скоєння вказаного злочину причетний 25-річний чоловік, житель Миколаївського району. Він є далеким родичем потерпілого і неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів корисливого, насильницького характеру, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, - сказав В. Прокудін, відеокоментар якого розміщений на сайті поліції Миколаївській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА