08:34 13.11.2018

У Кривому Розі запущені 4 котельні "Теплоцентралі"

3 хв читати

Чотири з шести котелень підприємства "Криворізька теплоцентраль" запущені в роботу, одна розігрівається, ще одна готується до запуску, повідомив народний депутат Костянтин Павлов.

"Запущені в роботу чотири котельні "Теплоцентралі", шоста розігрівається і виходить на параметри, щоб подавати тепло споживачам, відновлюється робота п'ятої", - цитує К.Павлова "Радіо Свобода" в ніч на вівторок.

За його словами, у вівторок питання про стабільне постачання газу криворізьким тепловикам продовжать вирішувати в Києві, на переговорах в НАК "Нафтогаз України".

Він також повідомив, що однією з домовленостей з публічним акціонерним товариством "Криворіжгаз" також є негайне відновлення роботи аварійної служби підприємства, яку було призупинено в понеділок. Цю інформацію "Радіо Свобода" підтвердили і в ВАТ "Криворіжгаз".

Водночас депутат Криворізької міськради Микола Колесник підтвердив, що зараз тривають технічні заходи для поставок газу до двох непідключених котелень.

За його словами, аварійні бригади комунальників будуть допомагати працівникам "Криворізької теплоцентралі" запускати тепло і ліквідувати аварії.

Як повідомлялося, в неділю, 11 листопада, було оприлюднено повідомлення оператора газорозподільних мереж ПАТ "Криворіжгаз", в якому сказано, що через її відмову подати газ на підприємство чиниться тиск з боку невідомих людей в балаклавах і народного депутата Костянтина Усова. В облгазі переконані, що вирішення питання залежить від підконтрольного уряду "Нафтогазу" і підконтрольної Фонду держмайна (ФДМ) теплоцентралі.

Близько полудня в понеділок "Криворіжгаз" заявив на своїй сторінці в Facebook про захоплення будівлі зі співробітниками компанії невідомими людьми через відмову "Нафтогазу" постачати газ "Криворізької ТЕЦ" і про неможливість гарантувати безпечне газопостачання міста.

Газопостачальна компанія відзначила, що незаконно були відкриті засувки, запущено п'ять котелень з шести, а система газопостачання розбалансована.

Через годину "Криворіжгаз" повідомив щодо переговорів і "конструктиву" із загарбниками, а також про спільне з ними розуміння, що "в ситуації, що склалася винен НАК "Нафтогаз", що дозволило відновити роботу аварійної служби.

Для того, щоб вандали не зіпсували службові автомобілі і не завдали каліцтва співробітникам аварійної служби, аварійні машини супроводжує поліція, уточнили в компанії.

У свою чергу в НАК закликали "Криворіжгаз" не маніпулювати громадською думкою, відзначивши, що "вентиль знаходиться під контролем облгазів".

У "Нафтогазі" звернули увагу на те, що Криворізька теплоцентраль поки не виконала умов для отримання газу з ПСЗ. При цьому сусідній з ТЕЦ виробник тепла в особі КП "Криворіжтепломережа" вже отримує газ і подає людям тепло, як і до останнього часу проблемні підприємства Києва, Одеси і заарештовані ТЕЦ на Львівщині, які вирішили це питання спільно зі своїми місцевими властями.

"Поки вимоги закону не виконані, "Нафтогаз" має рівно стільки ж підстав поставляти газ цьому тепловику, скільки і сам облгаз або будь-який інший постачальник. Криворізька теплоцентраль може купити газ на ринку на звичайних умовах, якщо не хоче / не може працювати з "Нафтогазом" на пільгових", - відзначають в НАК.

"Що стосується АТ "Криворізька теплоцентраль", то її керівництво не підготувалося до зими, не забезпечено виконання умов, щоб отримувати пільговий газ. Так що в першу чергу питання слід адресувати туди", - додали в "Нафтогазі".

У свою чергу уродженець Кривого Рогу і нардеп К.Усов у листуванні з головним виконавчим директором НАК Юрієм Вітренко в "Фейсбук" у неділю ввечері заявив, що чотири з шести котлів ТЕЦ вже запущено. При цьому він закликав "Укртрансгаз" не знижувати тиск в магістральних трубопроводах на Кривий Ріг.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА