ua en ru

Канада та США закликали Росію не допустити "виборів" на окупованому Донбасі

Канада та США закликали Росію не допустити "виборів" на окупованому Донбасі Фото: ОБСЄ (OSCE/Mikhail Evstafiev)

В ОБСЄ засудили "вибори", заплановані в окупованих районах Донецької та Луганської областей на 11 листопада

Росія має вплинути на підконтрольних їй бойовиків на Донбасі, щоб припинити підготовку до так званих виборів, які будуть такими ж незаконними, як і "референдум" під дулами російських автоматів у Криму в 2014 році. Про це заявила представник Канади в ОБСЄ Наташа Каер під час засідання Постійної ради організації у Відні, передає РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

"Ми засуджуємо заяву про так звані вибори, які відбудуться в підконтрольних бойовикам районах Донецької та Луганської областей 11 листопада. Такі "вибори" будуть порушенням Мінських домовленостей, оскільки вони повинні проводитися згідно із законодавством України, стандартами ОБСЄ, під моніторингом Бюро з демократичних інститутів та прав людини", - сказала Каер.

Вона закликала Росію скористатися впливом на підтримуваних нею бойовиків і припинити підготовку до цих нелегітимних виборів.

Представник США в ОБСЄ також закликав Росію відмовитися від "виборів" в окупованих районах Донбасу.

"Росія та її маріонетки намагаються призвести до регресу, заявивши про псевдовибори 11 листопада. Разом з міжнародною спільнотою США закликають відмовитися від цього", - заявив американський дипломат.

Нагадаємо, у Євросоюзі вважають, що, продовживши дію закону про особливий статус Донбасу, Україна довела відданість мінським угодам, та очікують, що Росія виконає свою частину зобов'язань.