День фінансів: скільки років треба збирати на квартиру, які депозити обирають українці, чому Ford може піти з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: скільки років треба збирати на квартиру, які депозити обирають українці, чому Ford може піти з РФ

1246
Понеділок, 14 січня. Почнемо тиждень з хорошого?
Місцеві дороги поліпшаться на 14,7 млрд гривень. Саме стільки грошей виділяє уряд на ремонт місцевих доріг в 2019 році. Це на 3 млрд більше, ніж торік. Не обійшлося і без чергової цитати-напуття від пана Гройсмана: “Українці повинні їздити хорошими дорогами не тільки між великими містами, а й невеликими селищами”, – написав прем’єр у Facebook. І хоча сума значна, редакції finance.ua ця новина лише здається хорошою. Немає впевненості, що вся сума докотиться до місцевих доріг.
Уряд також обіцяє оновити громадський транспорт у регіонах. У рамках проекту Європейського інвестиційного банку “Міський громадський транспорт” українські міста отримають 227 автобусів, 153 тролейбуси, 56 трамваїв, 35 вагонів метрополітену. Цього року обіцяють також провести реконструкцію фунікулера в Києві.
Більше депозитів. Валютних і різних. Обсяг гривневих депозитів населення в платоспроможних банках за рік – в 2018-му – збільшився на 14,5% – до 268,9 млрд грн, в той час як в іноземній валюті – на 1,6% – до 8,6 млрд дол. США. Обсяг гривневого депозитного портфеля українців за підсумками року перевищив докризовий рівень, який банківська система мала у 2013 році.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від finance.ua та отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Як отримувати більше з депозиту 💸

«Зелені» електростанції. Від ОАЕ – Україні. Кілька інвестиційних компаній з Об’єднаних арабських еміратів зацікавилися профінансувати будівництво електростанцій, що працюють на альтернативних джерелах енергії. І де б ви думали? Так, так – в Україні. Відзначається, що, крім будівництва сонячних і вітроелектростанцій, арабські інвестори можуть інвестувати в виробництво електроенергії з побутових відходів, а також розвиток екологічного транспорту. Подивимося, чи зможуть домовитися інвестори з Державним агентством з енергоефективності. Але поки ця новина здається хорошою.
Ford покидає Росію? Пропонуємо вам вирішити самим, для кого ця новина може виявитися хорошою: для українців, самої компанії Ford чи Росії? Хоч як би там було, якщо вірити джерелам ЗМІ – в американській компанії Ford, яка проводить оптимізацію європейського відділення, вже практично вирішене питання з приводу закриття двох заводів в Росії, на яких випускають автомобілі Focus, Fiesta, Mondeo і EcoSport. За офіційною версією, і словами віце-президента Ford Стівена Армстронга, який відповідає за ринки Європи, Близького Сходу і Африки, спільне підприємство Ford Sollers збиткове. Остаточне рішення про його майбутнє буде прийнято в другому кварталі 2019 року.
При середньому доході в 9 тис. зможете назбирати на квартиру. За підрахунками журналістів, при щомісячних доходах в 9249 гривень українцю потрібно 19 років, щоб накопичити на квартиру в Києві. І це при тому, що середня ціна квадратного метра в столиці – 23 400 грн. А середня ціна однокімнатної квартири в Києві становить 38 тис. доларів (близько 1 млн грн). Квартиру купити зможете – це вже добре. Але поки викликає сумніви сама методика підрахунків ЗМІ. Перевірте самі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас