Платіжна система РФ обходить санкції України через Лондон - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжна система РФ обходить санкції України через Лондон - ЗМІ

Фінтех і Картки
661
Російська платіжна система «Юністрім» продовжує надавати послуги грошових переказів в Україну за допомогою британської CEL.INT.
Як повідомляє «Коммерсантъ», перекази в Україну з РФ можна провести тільки в євро, а видачею коштів займається британська платіжна система CEL.INT.
У колл-центрі організації заявили, що у неї укладені договори з українськими банками, і в результаті гроші, надіслані з Росії через «Юністрім», видаються в українських Ощадбанку, Юнексбанку, Аккордбанку, а також у Credit Optima Bank і IBox Bank.
Принаймні до 20 червня перекази з РФ в Україну можна було провести прямо з сайту «Юністриму», зараз така можливість зникла.
При цьому в прес-службі «Юністриму» запевнили, що «система не представлена в Україні і не має договорів з українськими банками, що виплачують кошти».
«Система грошових переказів неухильно виконує законодавство РФ, а також тих країн, в яких вона представлена»,- відзначили там.
У прес-службі НБУ наголосили, що попереджали платіжні системи про “неприпустимість співпраці з платіжними системами, щодо яких Україна застосувала санкції, а також взаємодії з ними через посередництво інших платіжних систем і організацій незалежно від їхньої юрисдикції”. Регулятор заявив, що у всіх подібних випадках буде вживати “адекватних заходів впливу, як це було у випадку з TYME”.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас