ua en ru

Поліція затримала 122 людини на території Києво-Печерської лаври

Поліція затримала 122 людини на території Києво-Печерської лаври Фото (РБК-Україна)

У поліції повідомили, що група чоловіків спортивної зовнішності з ранку зібралася на території монастиря

Працівники поліції затримали 122 людини на території Києво-Печерської лаври.
Про це РБК-Україна повідомило джерело в поліції.

За його словами, група чоловіків спортивної зовнішності різного віку з ранку зосередилася на території монастиря.

"Віруючі поскаржилися, що ці хлопці створюють штовханину перед Успенським собором. Вони явно не молитися туди прийшли", - додав співрозмовник.

Джерело уточнило, що затримані не чинили опір і добровільно сіли в автозаки. Деякі з них говорили правоохоронцям, що вони семінаристи. Група з 66 людей була відправлена в районні відділення поліції, де в них перевірять документи і відправлять додому. Решта досі знаходяться перед входом в лавру, їх заблокували бійці полку поліції особливого призначення.

Фото (РБК-Україна)

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що напередодні свят у ці вихідні поліція наблизить наряди патрульних до релігійних споруд.

12 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з представниками православних церков. Сторони домовилися про співробітництво та координацію дій щодо недопущення проявів релігійної ворожнечі у процесі врегулювання міжцерковних відносин.

Раніше в інтерв'ю РБК-Україна керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспольский, Броварський Антоній заявив, що в Україні деякі націоналістичні групи готують на 14 жовтня провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах.