ua en ru

З РФ не знімуть санкції до повернення Україні контролю над Кримом, - Місія США при ОБСЄ

З РФ не знімуть санкції до повернення Україні контролю над Кримом, - Місія США при ОБСЄ Фото: Гаррі Камиан (osceusmission.gov)

США рішуче виступають за підтримку територіальної цілісності України

Санкції щодо Росії залишаться в силі до тих пір, поки вона не поверне Україна повний контроль над аннексированным Кримом. Про це заявив у Відні 27 вересня тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, йдеться на сайті Місії США при ОБСЄ.

У ході виступу Каміан нагадав, що США рішуче виступають за підтримку суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"США знову закликають Росію припинити кампанію репресій в окупованому Криму і повернути контроль над півостровом Україні. Ми не будемо і ніколи не визнаємо анексію Криму. Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів, стверджуючи, що наші санкції проти Росії за її агресію на сході України залишаться доти, поки Росія не виконає свої зобов'язання по мінським угодам", - заявив Каміан.

Нагадаємо, раніше країни-члени на щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру у Варшаві засудили Російську Федерацію за окупацію Криму і підтримали Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності та звільнення політичних в'язнів.

Також в США заявили, що ніколи не визнають анексію українського півострова Крим Росією.