21:12 11.09.2019

У США відбулась церемонія в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року

2 хв читати
У США відбулась церемонія в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року

Громадяни США в середу згадують жертв терактів 11 вересня 2001 року.

У Нью-Йорку церемонія пройшла в меморіальному комплексі Граунд-Зіро, де раніше стояли башти-близнюки Всесвітнього торгового центру, зруйновані 11 вересня, повідомляють американські ЗМІ.

На церемонії були присутні родичі жертв терактів, поліцейські і пожежні, які брали участь в усуненні наслідків теракту. Учасники провели хвилини мовчання о 8:46 і 9:03 за місцевим часом (15:46 і 16:03 за Києвом). Саме в цей час в 2001 році у вежі-близнюки врізалися літаки.

На церемонії в пам'ять про жертви терактів, що пройшла у штаб-квартири міністерства оборони США в штаті Вірджинія, виступив президент США Дональд Трамп. Він звернувся до сімей загиблих в результаті терактів і заявив, що він і перша леді Меланія Трамп "єдині з ними в горі". Трамп зазначив, що теракти 11 вересня зробили громадян США сильнішими і рішучими в питанні захисту своєї країни.

В ході виступу президент нагадав, що скасував зустріч з представниками "Талібану" через теракт, який забрав життя американського військовослужбовця. "Вони думали, що ця атака покаже їх силу, але вона продемонструвала їх слабкість. За останні чотири дні ми били нашого ворога сильніше, ніж будь-коли раніше. І ми продовжимо", - сказав Трамп.

На заході, проведеному в меморіальному комплексі, присвяченому рейсу 93 в Шанксвіллі, був присутній віце-президент США Майк Пенс. На місці меморіалу в 2001 році зазнав аварії літак з 40 пасажирами на борту, які завадили терористам здійснити задуману атаку.

На вихідних Трамп скасував заплановану таємну зустріч з лідерами "Талібану" через теракт в Кабулі, який забрав життя 12 осіб, включно з одним американським військовослужбовцем. До цього надходили дані про те, що Вашингтон і "Талібан" погодили проект угоди з врегулювання афганського конфлікту.

У відповідь на цей крок адміністрації США представник руху "Талібан" Забіхула Муджахід заявив у неділю, що американці в Афганістані зазнають ще більших втрат. За його словами, переговори між сторонами йшли досить успішно до суботи, а на 23 вересня було намічено початок внутрішньоафганского діалогу.

Теракти 11 вересня 2001 року - серія з чотирьох скоординованих акцій, скоєних смертниками в США. В результаті терактів загинули майже три тисячі чоловік. Теракт скоїли члени організації "Аль-Каїда".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА