Apple розширила перелік постачальників, згодних використовувати тільки відновлювану енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розширила перелік постачальників, згодних використовувати тільки відновлювану енергію

Фондовий ринок
765
Компанія Apple переконала ще 15 своїх постачальників, включаючи Foxconn і TSMC, виробляти продукти для Apple, використовуючи виключно екологічно чисту енергію. В результаті, загальна кількість постачальників в екологічній програмі Apple (Supplier Clean Energy Program, запущена в 2015 році) досягла 44. Компанія очікує, що до 2020 року вона перевищить свою мету щодо використання 4 ГВт відновлюваної енергії в своєму ланцюжку поставок на додатковий 1 ГВт.
У квітні минулого року Apple заявила, що її об’єкти тепер працюють виключно на відновлюваних джерелах енергії, а в жовтні компанія додала, що досягла тієї ж мети для своїх роздрібних магазинів. Однак це не означає, що всі об’єкти компанії живляться від сонячних або вітрових електростанцій. У деяких випадках Apple споживає електроенергію, отриману традиційними способами з викопних джерел, але при цьому вона компенсує в енергомережу таку ж кількість енергії з екологічно чистих джерел. При цьому власні об’єкти Apple генерують лише трохи більше чверті викидів вуглецю. Решту 74% викидів генерують постачальники компанії.
Тепер же частина з цих постачальників взяла на себе зобов’язання досягти певних цілей у використанні відновлюваних джерел енергії. Але мова поки не йде про те, що вони вже виконали ці зобов’язання. Віце-президент Apple з навколишнього середовища, політики і соціальних ініціатив Ліза Джексон відмовилася коментувати питання про те, чи відмовиться Apple від таких постачальників, як Foxconn і TSMC, якщо вони не виконають ці зобов’язання.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас