Суд відмовився віддати державі авіакомпанію Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився віддати державі авіакомпанію Коломойського

Фондовий ринок
1057
Господарський суд Києва не задовольнив позов Фонду державного майна, у якому державна установа хотіла повернути у держвласність контрольний пакет акцій авіакомпанії «Дніпроавіа» за невиконання умов приватизації.
Про це повідомляє Finbalance, посилаючись на рішення суду від 11 вересня.
Зазначається, що Фонд державного майна у позові вказував, що компанія Коломойського «Галтера», яка отримала 94,6% акцій «Дніпроавіа» у 2009 році, зобов’язалася до 2014 року інвестувати в аеропорт Дніпра 882,1 мільйона гривень, однак насправді вклала лише 142,1 мільйона гривень. Зокрема «Галтера» мала відремонтувати злітно-посадкову смугу аеропорту.
У суді «Галтера» довела, що у договорі з державою про передачу акцій «Дніпроавіа» не вказувалося, коли саме мали бути проведені ремонтні роботи та здійснені інвестиції. Крім цього, з 2014 року компанія не могла проводити ремонтних робіт через те, що аеропорт Дніпра приймав військові літаки із зони ООС (АТО).
Напередодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва відхилив вимоги ДФС до ще однієї авіакомпанії Коломойського «МАУ». Податківці хотіли стягнути з неї 60 мільйонів гривень податків та штрафів.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас