Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму зафіксували антирекорд за числом нових випадків COVID-19


Медична працівниця бере аналіз на коронавірус, Крим, архівне фото
Медична працівниця бере аналіз на коронавірус, Крим, архівне фото

Підконтрольний Росії голова анексованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про рекордну кількість зафіксованих на півострові випадків захворювання на COVID-19 – 55 випадків за добу.

«За 20 серпня зареєстровано 55 випадків коронавірусної інфекції. 25 із них виявлені при зверненні по медичну допомогу, 19 - серед контактних за раніше зареєстрованими випадками, 9 – під час скринінгу здорового населення, 2 – прибули з (материкової частини – ред.) України», – написав Аксьонов у російській соцмережі.

За його даними, всього в Криму зареєстровано 1910 випадків нової коронавірусної інфекції. 202 з них привезені з-поза меж півострова (в тому числі 117 випадків завезені з сусідньої Росії), 1 433 випадки виявлені при зверненні по медичну допомогу і за контактами з особами з лабораторно підтвердженими результатами, 275 – під час лабораторного скринінгу здорових людей.

Дані російської влади Криму і Севастополя про захворюваність не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих чинників, включно з інфікуванням серед російських військових і спецслужб.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG