Ford припиняє виробництво легкових авто в одній з країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford припиняє виробництво легкових авто в одній з країн світу

Фондовий ринок
1737
Компанія Ford ухвалила рішення припинити виробництво легкових автомобілів в Бразилії.
Американський бренд заявив, що закриває свої останні три заводи в цій країні, поклавши тут край десятиліттям присутності виробництва. Американський автовиробник звинуватив пандемію коронавірусу, яка, за його словами, посилила роки поганих продажів і “значних втрат“ в регіоні.
Очікується, що близько 5 тисячі осіб, в основному бразильців, втратять роботу. Це рішення є частиною глобальної реструктуризації Ford, оскільки він намагається поліпшити свої фінансові показники.
Генеральний директор Ford Джим Фарлі заявив, що це складне, але необхідне рішення, для того щоб в майбутньому створити стійкий бізнес. До спалаху інфекції Ford оголосив про плани скоротити масштаби на декількох ринках, закривши його в країнах, включаючи Бразилію, Велику Британію, Францію, Німеччину і Росію.
У 2020 році компанія скоротила ще сотні робочих місць на тлі спаду продажу автомобілів через пандемію. Фірма, яка відкрила свій перший складальний завод в Бразилії в 1920 році, а потім розширилася до повномасштабного виробництва, збереже деяку присутність в країні, включаючи регіональну штаб-квартиру в Сан-Паулу.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас