14:35 23.01.2019

Адвокат Януковича говорить про порушення судом процедури повідомлення про дату оголошення вироку

2 хв читати
Адвокат Януковича говорить про порушення судом процедури повідомлення про дату оголошення вироку

Адвокат Віктора Януковича Олександр Горошинський вважає, що Оболонський районний суд Києва порушив процедуру повідомлення учасників процесу про час оголошення вироку у справі про державну зраду екс-президента України 24 січня.

"Сьогодні (23 січня - ІФ) телефоном співробітник Оболонського суду повідомив мені як адвокату В.Януковича, що оголошення вироку у так званій справі про "державну зраду "призначено на 24.01.19 р, тобто на завтра, о 9.00. На запитання про вимогу ст. 135 КПК отримати повідомлення не пізніше ніж за три дні до дати судового засідання, співробітник суду не зміг надати відповідь на запитання про те, чому суд належним чином не повідомив клієнта про дату судового засідання, відповідь аналогічна", - написав він на своїй Facebook-сторінці у середу.

О.Горошинський зазначає, що Оболонський суд продовжує бути "послідовним у порушенні права на захист В.Януковича".

"Політична доцільність у Оболонському суді перемагає принцип законності і верховенства права, що укотре поставить велике питання про легітимність вироку В.Януковичу", - вважає адвокат.

Як повідомлялося, 23 січня на сайті Оболонського райсуду з'явилося повідомлення про те, що 24 січня 2019 року о 09.00 у приміщенні суду ... відбудеться оголошення вироку в кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Колегія суддів Оболонського райсуду Києва вийшла до нарадчої кімнати для винесення вироку у справі про держзраду В.Януковича 5 грудня 2018 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА