22:03 26.07.2019

Пов'язані з Investohills екс-глави "Альфа-Банк Україна" компанії мають намір купити українську "дочку" ЗЕБ

3 хв читати
Пов'язані з Investohills екс-глави "Альфа-Банк Україна" компанії мають намір купити українську "дочку" ЗЕБ

ТОВ "ФК "Женева" і "Європейське ощадне товариство "(обидва - Київ), пов'язані з інвестбутиком Investohills екс-глави Альфа-Банку (Київ) Андрієм Волковим, що спеціалізується на операціях з проблемними активами, мають намір купити Промінвестбанк - "дочку" російського ЗЕБ, виставлену на продаж на виконання рішення міжнародного арбітражу за "кримським" позовом пов'язаних з екс-власниками ПриватБанку компаній.

Як йдеться в повідомленні цих двох компаній в системі розкриття НКЦПФР у п'ятницю, вони мають намір придбати всі 5 млн 80 тис. 310,373 тис. шт. акцій, що становить 99,7726% статутного капіталу, аукціон з продажу яких призначений на біржі ПФТС на 28 серпня.

Згідно держреєстру, кінцевим бенефіціаром обох компаній є кіпріот Антоніу Константінос, а Волкову належить 1% ФК "Женева". Водночас Константінос є бенефіціаром кіпрської Investohills Partners і через неї "Інвестохіллс Партнерс Україна", а засновником і керуючим партнером Investohills Partners на сайті цього інвестбутика, що спеціалізується на операціях з проблемними активами, зазначений Волков.

Він разом з "Інвестохіллс Партнерс Україна" виступає також власником ФК "Веста", яка зробила кілька великих угод з купівлі активів збанкрутілих банків, виставлених на продаж Фондом гарантування вкладів.

Як зазначено на сайті Investohills, основний фокус бізнесу Волкова - проблемні активи і спеціальні ситуації. На фінансовому ринку він працює з 1997 року, почавши кар'єру на проекті НБУ щодо впровадження МСФЗ в банківській системі України. Потім працював у PWC, ING IGA і більше 10 років в "Альфа Груп", з 2006-го до 2009 року обіймаючи посаду глави правління Альфа Банк (Київ), головою наглядової ради страхової компанії "Брітіш Авто Клаб", з 2010 року і понині очолює Investohills Partners.

Минулого тижня стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБу. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн (близько $ 20,9 млн за поточним курсом - ІФ). Російський ЗЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку. Ставши власником Промінвестбанку в 2008 році, він оцінює свої інвестиції в його розвиток в $ 2,7 млрд.

У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських держбанків, включно з Промінвестбанком, в зв'язку з заявою про забезпечення позову низки пов'язаних з бізнесменом Ігорем Коломойським компаній, які мали активи в Криму, про визнання і виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.

ЗЕБ вважає незаконними дії України, яка виставила на аукціон акції ПІБ. За даними ВЕБ, формальним приводом послужило рішення, винесене Апеляційним судом Києва, яким з РФ було стягнуто понад $ 140 млн на користь компаній групи "Еверест". ВЕБ рекомендував перспективним набувачам акцій ПІБ відмовитися від участі в аукціоні, щоб уникнути подальших несприятливих наслідків у вигляді судових розглядів і збитків, а звертатися безпосередньо до власника - ЗЕБу - зі своїми перспективними пропозиціями.

У червні ЗЕБ повідомив, що подав до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма позов до України через порушення нею положень міжурядової угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій з РФ 1998 року.

У своїй заяві держкорпорація нагадує, що раніше Верховний суд України заборонив приставам звертати стягнення на належні ЗЕБу цінні папери за вимогами групи "Еверест", але "це не завадило українській владі перезапустити виконавче провадження і все-таки виставити акції ПАТ "Промінвестбанк" на продаж" .

Нацбанк України, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" виставляння на продаж Промінвестбанку, зазначив, що потенційні покупці повинні отримати попереднє узгодження НБУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА