20:45 14.04.2019

Білий дім заявив про можливість відправки нелегалів у "міста-притулки"

1 хв читати
Білий дім заявив про можливість відправки нелегалів у "міста-притулки"

Адміністрація США для рішення міграційної проблеми дійсно вивчає варіант з направленням затриманих без документів нелегалів у так звані "міста-притулки", заявила офіційний представник Білого дому Сара Сандерс.

"Міста-притулки" - різні адміністративні утворення в США, влада яких істотно обмежує співпрацю з федеральною владою в сфері міграції та не бажає видавати нелегалів для депортації з країни.

"Такий варіант (з переправленням нелегалів - ІФ) є на порядку денному", - сказала Сандерс в інтерв'ю телеканалу ABC.

Спочатку Білий дім заперечував, що даний варіант є в списку розглянутих. Однак пізніше, минулої п'ятниці, президент США Дональд Трамп заявив, що має повне право задіяти варіант з відправкою затриманих на кордоні нелегалів виключно в "міста-притулки".

У багатьох найбільших "містах-притулках" - Сан-Франциско, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку - сильні прихильники Демократичної партії. Як писала The Washington Post, Білий дім двічі пропонував міграційній владі переправляти туди нелегалів в якості помсти політичним опонентам республіканця Трампа. Однак, за даними ЗМІ, раніше в міністерстві внутрішньої безпеки вказували на незаконність і контрпродуктивність цих заходів.

Боротьба проти нелегальної імміграції була однією з ключових передвиборчих обіцянок Дональда Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА