Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України відреагувало на інформацію про витік даних СММ ОБСЄ на користь Росії


Міністерство закордонних справ України стурбоване через повідомлення про загрозу безпеці членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні через ймовірне втручання спецслужб Росії у роботу місії.

«Українська сторона засуджує будь-які дії, що негативно впливають на безпеку спостерігачів СММ, зокрема погрози на їхню адресу, обмеження свободи пересування або викрадення службової чи приватного характеру інформації», – йдеться у заяві відомства.

МЗС звернулося до СММ з проханням поінформувати про заходи, що будуть вжиті для недопущення повторення подібних випадків у майбутньому.

МЗС України рішуче «засуджує продовження Росією цілеспрямованої політики агресії проти України, у тому числі через підрив авторитету СММ».

Читайте також: Німецькі журналісти викрили російських шпигунів у місії ОБСЄ в Україні?

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні 16 липня заявила про можливе порушення безпеки її співробітників через оприлюднення репортажу німецького телеканалу про ймовірні факти шпигунства в місії.

Німецький телеканал «ARD» заявив про виявлення фактів шпигунства в місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується в розслідуванні, дані передавалися ФСБ Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія. Її основні завдання – це неупереджено і об'єктивно спостерігати й звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

XS
SM
MD
LG