В Україні різко підскочив попит на авто з ГБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні різко підскочив попит на авто з ГБО

Кримінал
4118
До кінця 2019 року залишилося менше двох тижнів, і вже можна зробити попередні висновки щодо українського ринку автомобілів з ГБО. У нинішньому році, за даними AUTO-Consulting, українці активно купували машини, що працюють на автогазі.
За перші 11 місяців 2019 року в Україні зареєстрували близько 5 тис. нових автомобілів з ГБО. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року зростання склало аж 22%.
Цікаво, що більше стали реєструвати нових машин з ГБО. Але як і раніше на цьому ринку переважають вживані автомобілі. Серед нових машин найпопулярнішою моделлю з ГБО є Renault Logan, а серед вживаних — ZAZ-Daewoo Lanos.
Різке збільшення попиту на машини з ГБО пояснюється низькою вартістю автогазу в порівнянні з бензином і дизпаливом. Щоправда, останнім часом це паливо постійно зростає в ціні. Зараз його середня ціна на українських заправках становить 12,61 грн за літр.
Оператори паливного ринку пояснюють збільшення цін на автогаз зростанням вартості на кордоні. Якщо динаміка валюти в листопаді в порівнянні з жовтнем показала зниження на 3%, то на кордоні зростання цін відбулося на 30%.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас