У Польщі оголосили про створення ліків від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі оголосили про створення ліків від COVID-19

Світ
2554
У Польщі в середу, 23 вересня, офіційно оголосили про розробку перших в світі ефективних ліків від коронавірусу. Препарат передали на клінічні випробування.
Про це повідомляє Onet.
Ліки розробила компанія Biomed, використовуючи плазму крові осіб, які одужали від коронавірусу. Зараз препарат передають на клінічні випробування в чотири центри: у Любліні, Битомі, Білостоці і Варшаві.
“23 вересня завершився етап виробництва, у результаті якого було виготовлено понад три тисячі ампул імуноглобуліну anti-SARS-CoV-2, які після завершення необхідних тестів, у тому числі тестів на стабільність продукту, будуть передані на клінічні випробування. Випуск препарату для некомерційних клінічних випробувань запланований на четвертий квартал 2020 року”, – сказала глава компанії Марцин Піроґ.
Зазначається, що виробництво препарату почалося 18 серпня, його робили з плазми крові осіб, які одужують після інфікування коронавірусом.
“Лікування COVID-19 плазмою крові одужуючих уже схвалене ВООЗ і Міністерством охорони здоров’я Польщі”, – сказав доктор Гжеґож Челей, сенатор парламенту Польщі, який був присутній на представленні препарату.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас