День фінансів, 10 лютого: коли очікувати іпотеку під 10%, скільки заробляють фрілансери і отримують пенсіонери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 лютого: коли очікувати іпотеку під 10%, скільки заробляють фрілансери і отримують пенсіонери

683
Понеділок, 10 лютого. Про очікувану ставку в 10%, додаткові кошти на Шулявський міст і не тільки:
Про ставки за іпотекою. В Україні можливе зниження ставок за іпотекою до 10% з нинішніх 20-24%, якщо Нацбанк виконає свої плани щодо зниження облікової ставки до 7% до кінця 2020 року. За оцінками Льва Парцхаладзе, щоб задовольнити потребу – близько 6 млн громадян, в Україні необхідно побудувати ще 2 млрд кв. м.
Про премії міністрів. І розумні рамки. Рівень виплат зарплат, премій і надбавок українським топ-чиновникам у середньому повинен становити 31 609 грн. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group. Як показують результати опитування, 79% респондентів вважають, що виплати чиновникам, що набагато перевищують середні по країні, не здатні повністю запобігти корупції, 10% – протилежної думки.
Про заробітки фрілансерів. Українські фрілансери в середньому заробляють від $650 до $2100. Про це свідчать результати опитування платіжної платформи Payoneer. При цьому середні погодинні ставки українських фрілансерів в деяких галузях істотно відстають від світових.
Про скарги українців до НБУ. Минулого року до Національного банку України надійшло майже 17 тис. звернень громадян зі скаргами на роботу банків, близько третини з них стосуються відносин у сфері кредитів. 33% звернень споживачів стосуються відносин споживачів фінансових послуг та банків за кредитними договорами.
Про середній розмір пенсій. Станом на перше січня 2020 року в Україні 11,3 мільйона пенсіонерів, з них 2,6 мільйона продовжують працювати. Середній розмір пенсійних виплат становить 3082,98 грн. Мінімальна пенсія за віком у осіб, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу, з 1 січня 2020 року становить 1889 грн.
Про дорогоцінний Шулявський. В експертизу передано проєкт коригування кошторису реконструкції Шулявського шляхопроводу, згідно з якимбуде тільки дорожчати підвищиться загальна вартість будівельних робіт. Про це розповів перший заступник Київського міського голови Микола Поворозник. Загальна вартість може зрости до 1,726 млрд грн
Про замовлення онлайн в Укрпошті. Укрпошта пропонує оформляти прості та рекомендовані листи через особистий кабінет на офіційному сайті компанії. Ця послуга з квітня минулого року вже була доступна для партнерів, які працюють з Укрпоштою через API. В особистому кабінеті можна оформляти і відстежувати відправлення по Україні (Укрпошта Стандарт, Укрпошта Експрес, Укрпошта SmartBox) і за кордон та інше.
Про те, як “Дія” TikTok і Telegram випередила. За 4 доби додаток “Дія” завантажили понад 1 мільйон українців, з яких майже половина отримали водійські посвідчення онлайн. Про це написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, додаток випереджає такі соціальні мережі та месенджери, як Tik-Tok, Telegram, YouTube, Viber, Instagram, Facebook і WhatsApp.
До речі про Telegram, найцікавіші і найважливіші новини, а також поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця — завжди знайдете на телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
День фінансів, 10 лютого: коли очікувати іпотеку під 10%, скільки заробляють фрілансери і отримують пенсіонери
Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас