19:46 27.08.2020

ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який вимагав $100 тис. у представника банку за закриття фальшивого кримінального провадження

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який вимагав $100 тис. у представника банку за закриття фальшивого кримінального провадження

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у м. Києві повідомили про підозру старшому оперуповноваженому ГУ Контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України (СБУ) у вимаганні та отриманні $100 тис. від представника банку.

Раніше слідчі під час отримання неправомірної вигоди затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Києва, повідомляє прес-служба ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами представника одного з банків міста Києва. Для цього вони склали завідомо неправдиву заяву про вчинення злочину працівниками цього банку від імені третьої особи та подали її до Печерського УП ГУ Нацполіції в Києві. Відповідно до неї до ЄРДР було внесено відомості про вчинення злочину", - йдеться в повідомленні.

У подальшому правоохоронці склали неправдивий протокол допиту потерпілого від імені третьої особи та долучили його до матеріалів кримінального провадження. Пізніше прокурор допитав представника банку та висунув йому вимогу надати $100 тис.

"За ці кошти прокурор обіцяв закрити кримінальне провадження, забезпечити подальше "кришування" банку від реєстрації стосовно нього кримінальних провадження всіма правоохоронними органами міста Києва. Також у разі одержання хабара він гарантував, що ЗМІ не отримають інформації про нібито незаконну діяльність банку та членів його правління, а також повідомити так званого замовника реєстрації вказаного кримінального провадження", - повідомляють правоохоронці.

4 червня 2020 року прокурора затримали під час одержання від представника банку грошових коштів у розмірі $100 тис. Гроші було вилучено.

Співробітнику СБУ за підсумками розслідування повідомлено про підозру в складанні завідомо неправдивого офіційного документа, завідомо неправдивому повідомленні про злочин та штучному створенні доказів обвинувачення, вчиненому з корисливих мотивів, закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах.

Прокурора ж підозрюють у пособництві в складанні завідомо неправдивого документа та завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а також у закінченому замаху на заволодіння чужим майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА