RU
 

У США почали розслідування щодо адвоката Трампа

Корреспондент.net,  16 листопада 2019, 08:51
0
164
У США почали розслідування щодо адвоката Трампа
Рудольф Джуліані

Слідчі перевіряють, чи отримував Джуліані вигоду від газового бізнесу в Україні, який підтримували його клієнти.

Федеральна прокуратура США почала розслідування щодо особистого адвоката президента країни Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, повідомляє Bloomberg.

За даними видання, прокурори вивчають можливість порушень з боку Джуліані та обґрунтованість відсутності його реєстрації як іноземного агента. Як повідомляє видання Wall Street Journal, слідчі перевіряють, чи отримував Джуліані вигоду від газового бізнесу в Україні, який підтримували його клієнти.
 
Мімі Рока, колишній федеральний прокурор у Південному окрузі Нью-Йорка, розповіла Bloomberg, що "не здивується", якщо Джуліані буде пред'явлено звинувачення в результаті федерального розслідування.
 
Як відомо, Джуліані є ключовою фігурою в розслідуванні про початок процедури імпічменту Трампа. Законодавці також вивчають, яку роль Джуліані зіграв у тиску на президента України Володимира Зеленського для розслідування діяльності політичних конкурентів Трампа.
 
Нагадаємо, 31 жовтня палата представників США прийняла резолюцію на підтримку процедури імпічменту Трампу. Документ наказує профільним комітетам продовжувати розслідування про те, чи є факти для імпічменту глави держави. На практиці розгляд почався ще в кінці вересня.
 
На цьому тижні почалися публічні слухання в Конгресі. Напередодні на них виступала екс-посол США в Україні Марі Йованович.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: СШАадвокатрасследованиеДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі