14:44 09.03.2020

Шмигаль затвердив посилений план боротьби з поширенням нового коронавірусу в Україні

2 хв читати
Шмигаль затвердив посилений план боротьби з поширенням нового коронавірусу в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль затвердив новий посилений план боротьби з поширенням нового коронавірусу Covid-19 за підсумками засідання урядового антикризового штабу з протидії його поширенню в Україні в понеділок, повідомляє департамент комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів України.

Прем'єр також доручив керівникам відомств переглянути запаси держрезерву на предмет забезпечення засобами індивідуального захисту населення з урахуванням тримісячної потреби і до 11 березня визначити обсяг коштів необхідний для поповнення держрезерву. Він також доручив представити інформацію про вітчизняних виробників індивідуальних засобів захисту і з'ясувати, чи здатні вони забезпечити попит населення і медзаклдадів на індивідуальні засоби захисту. Керівник Антимонопольного комітету України має забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів при роздрібній торгівлі засобами захисту.

Міністерству охорони здоров'я наказано розробити комунікаційний план із визначення алгоритмів дій, якщо виникатимуть випадки коронавірусу, і довести його до відома місцевих органів влади, а також опрацювати питання створення мережі центрів із контролю та профілактики захворювань.

Шмигаль також доручив передбачити огляд всіх, хто прибуває до України з-за кордону і через контрольні пункти в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Крім цього, доручено забезпечити чергування в пунктах пропуску реанімаційних і медичних автомобілів.

До 11 березня Міністерство охорони здоров'я і Міністерство фінансів України зобов'язані подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю лабораторними центрами МОЗ виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА