14:02 01.03.2022

Російські окупанти сповільнили темпи наступу і мають проблеми із забезпеченням в Україні, вони позбавлені підвезення пального та боєприпасів – Генштаб ЗСУ

2 хв читати

Російські війська знизили темпи наступу в Україні, оскільки вони позбавлені підвезення пального та боєприпасів, проте на окремих напрямках супротивник все ще продовжує намагатися розвивати темп наступу, повідомляє пресслужба Генштабу Збройних сил України у вівторок.

"Російський окупант знизив темпи наступу, але все ще продовжує спроби розвинути темп наступу на окремих напрямках у наступальній операції проти України... Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи наступу та мають проблеми із забезпеченням на території України. Війська противника без системного підвозу палива та боєприпасів", - ідеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що не досягнувши успіху у захопленні обласних центрів Харкова та Чернігова окупанти здійснили обстріл ракетами житлових кварталів зазначених міст.

Окрім того, російські окупанти продовжують утримувати в оточенні українські міста Суми, Лебедин та Охтирка, противник здійснює перегрупування для продовження наступу у напрямку Києва.

"На Донеччині ворожі війська силами 1, 2 АК та підрозділів 8 армії, за артилерійської підтримки, зосередили зусилля на захопленні українського міста Маріуполь. Успіху не мають. Мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей не досягнули", - наголошують у Генштабі.

Там наголошують, що на Таврійському напрямку ворог наявними силами вийшов на рубіж в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує наступ у напрямку Миколаєва.

Зафіксовано також випадки грабежів та мародерства з боку росіян у районах населених пунктів Буча, Гостомель, Нова Басань.

"Незважаючи на те, що Російська Федерація є державою-учасницею Женевських конвенцій про захист жертв війни, її збройні сили та підтримувані нею терористичні угруповання продовжують систематично та зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права в Україні", - повідомляють українські військові.

Вони додають, що упустивши наступальні можливості, супротивник зосередився на спробах оточення міста Києва.

"Станом на 12:00 01.03.2022 орієнтовні втрати озброєння та військової техніки противника ЗС РФ склали: літаків – 29 од., гелікоптерів – 29 од., танків ‒ 198 од., ББМ ‒ 846 од., арт. систем – 77, засобів ППО – 7 од., РСЗВ – 24 од., БПЛА – 3 од., АТТ – 305 од., цистерн з ПММ – 60 кораблів, катерів – 2", - підсумували в Генштабі.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/262194402760312

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА