20:18 05.12.2018

Вінник запропонує продовжити на півроку роботу ТСК із розслідування розкрадань у ЗС України

2 хв читати
Вінник запропонує продовжити на півроку роботу ТСК із розслідування розкрадань у ЗС України

Голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з проведення розслідування відомостей про факти розкрадань у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у 2004-2017 роках, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник заявляє про наміри просити парламент продовжити роботу ТСК іще на півроку.

Як повідомляється на сайті партії "БПП", І.Вінник планує звернутися з відповідним проханням 6 грудня під час оголошення затвердженого в середу проміжного звіту про роботу ТСК у сесійній залі парламенту.

"Я проситиму парламент продовжити роботу Комісії для того, щоб нам вдалося встановити фінансові збитки. На мій погляд, це головне питання, тому що типову вимогу народу України – притягнення винних до відповідальності – можна реалізувати через Кримінальний кодекс, який у більшості посадових злочинів ґрунтується на заподіянні фінансових збитків", - заявив він.

"Якщо я сприймаю інформацію про продані танки, літаки, БМП у контексті зниження обороноздатності, яке призвело до людських жертв та окупації частини території держави, то правоохоронні органи розглядають широке коло питань з точки зору грошової оцінки заподіяння збитків. Враховуючи, що загальна сума проданої техніки з 1995-го по 2014 рік, за деякими оцінками, становить $200 млрд, що абсолютно безпрецедентна цифра, я вважаю, що ми зобов’язані детально проаналізувати зібрану інформацію. Поряд зі звітом у кількісному вигляді маємо отримати ще вартісну оцінку завданих державі збитків. Тоді ефективність притягнення до кримінальної відповідальності причетних осіб набуде інших ознак", - додав І.Вінник.

Голова ТСК зазначив, що найбільше військової техніки продали міністри оборони в урядах Юлії Тимошенко та Миколи Азарова.

"Я думаю, інформація, яку дослідить комісія, сприятиме завершенню відповідного провадження за фактами й дасть змогу перейти до оголошення відповідних підозр і початку слідства стосовно конкретних осіб. Проситиму колег, щоб одним із пунктів постанови, яку завтра буде винесено на голосування, було звернення до профільного Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а також до Генпрокуратури врегулювати питання терміну давності окремих злочинів, пов’язаних зі зниженням обороноздатності держави", - сказав І.Вінник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА