RU
 

Єврокомісія висунула Газпрому умови для відмови від штрафних санкцій

Корреспондент.biz,  24 травня 2018, 14:49
0
282
Єврокомісія висунула Газпрому умови для відмови від штрафних санкцій
Єврокомісія оголосила про прийняте рішення щодо Газпрому

Рішення ЄК знімає створені Газпромом перешкоди для вільного переміщення газу в Європі. Встановлено і ряд правил майбутньої поведінки Газпрому.

 
Європейська комісія висунула російському Газпрому низку юридично зобов'язуючих умов щодо дотримання правил вільного транспортування газу за конкурентними цінами на ринку Центральної та Східної Європи. Це рішення оголосила член ЄК з конкуренції Маргрете Вестагер, повідомляє в четвер, 24 травня, Інтерфакс-Україна.
 
"Прийняте рішення знімає перешкоди, створені Газпромом (MOEX: GAZP), які заважають вільному переміщенню газу в Центральній і Східній Європі. Крім того, наше рішення встановлює комплекс правил майбутньої поведінки Газпрому", - сказала Вестагер на прес-конференції в Брюсселі.
 
Вона пояснила, що ці правила зобов'язують Газпром "прийняти позитивні заходи для посилення інтеграції газових ринків регіону та сприяти реалізації цього внутрішнього ринку енергії в Європі".
 
За її словами, при дотриманні цих умов Єврокомісія згодна врегулювати спір без штрафних санкцій.
 
"Прийняте рішення не закриває справу. Навпаки, Газпром повинен почати сьогодні дотримуватися взятих зобов'язань", - підкреслила єврокомісар.
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссиягазГазпроммонополияспорЕврокомиссияроссийский газ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...