RU
 

Комітет Ради схвалив припинення участі в ПАРЄ

Корреспондент.net,  1 липня 2019, 11:44
0
575
Комітет Ради схвалив припинення участі в ПАРЄ
Фото: Корреспондент.net
Україна може призупинити роботу в ПАРЄ

Роботу української делегації рекомендують припинити до отримання висновків Венеціанської комісії.

Комітет Верховної Ради у закордонних справах на засіданні в понеділок, 1 липня, рекомендував парламенту призупинити участь української делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми пропонуємо припинити роботу української делегації в ПАРЄ до висновків Венеціанської комісії і рекомендувати не відновлювати роботу до виконання найважливіших моментів, які були у всіх резолюціях, прийнятих ПАРЄ за останні п'ять років", - сказав голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Нардеп пояснив, що РФ повинна без всяких умов звільнити українських військових моряків і політичних ув'язнених, які перебувають на територіях Росії, окупованих Криму та Донбасі.

Ар'єв зазначив, що РФ також повинна забезпечити права кримських татар.

Комітет також звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням відкликати запрошення для спостерігачів ПАРЄ на дострокові парламентські вибори в Україні 21 липня.

За словами керівника комітету Ганни Гопко, РФ повинна виконати сім резолюцій.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ повернула Росії усі повноваження, незважаючи на те, що Москва не виконала жодної з семи резолюцій, які стали підставою для санкцій проти російської делегації.

Офіційною причиною зняття з Росією обмежень називається те, що без Ради Європи росіяни залишаться без захисту Європейського суду з прав людини.

Однак експерти вважають, що у ПАРЄ була грошова мотивація, оскільки Москва виконує одиниці постанов ЄСПЛ. Детально про це в матеріалі Прецедент для скасування санкцій: преса про РФ в ПАРЄ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаПАСЕРадакомитеты ВР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі