У 2021 році заплановано 5 етапів підвищення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році заплановано 5 етапів підвищення пенсій

Казна та Політика
3582
Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла в інтерв’ю Фактам про перспективи підвищення пенсій в Україні.
“У нас накопичилося багато перекосів і несправедливостей в пенсійній системі. Наприклад, деякі пенсійні виплати взагалі не підпадають під індексацію. Зараз ми поступово наводимо лад з цими перекосами, це вимагає законодавчих змін. Протягом 2020 року проаналізували наявні ресурси, а також всі групи пенсіонерів, і допомагали адресно найстаршим пенсіонерам, одиноким”, – повідомила Лазебна.
За її словами, за минулий рік середня пенсія зросла з 3 тисяч гривень до 3 тисяч 400 гривень.
“До того ж на початку 2020 року 4 мільйони пенсіонерів отримували пенсії менше 2 тисяч гривень. В результаті комплексної програми вдалося для понад 2,2 мільйона осіб збільшити пенсії. І це в умовах коронавірусу і падіння економіки, коли ресурсів у держави не вистачає. Але ми розуміли, що ці люди в першу чергу потребують допомоги”, – сказала вона.

Довідка Finance.ua:

  • Впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, за якою роботодавець платить удвічі більше від працівника, буде плавним. Однак у 2021 році воно не почнеться, оскільки в цілому цей законопроект ще не готовий для винесення в зал.
  • Перерахунок пенсійних виплат в Україні відкладається до березня 2021 року.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас